6. maaliskuuta 2011

Ruokatottumuksia

Postaustoive nro 2 !
Mähän rupeen ahkeraksi... Ja siis oikeestihan mun pitäisi olla pakkaamassa laukku Pariisiin, mutta kai tässä vielä aikaa on. Huomenna klo 5 jälkeen ylös ja 6.30 lähtö Brysseliä kohti ja sit TGV:llä PARIISIIN!

Joku huuteli kysymyksiä ruokatottumuksista. Ja heti alkuun täytyy sanoa, että joka perheellä on omat tottumuksensa, en sano että kaikki Belgiassa syö just niin kun nyt tuun kirjoittaan. Mulla on ollut "mahdollisuus" nähdä neljän eri perheen ruokatottumuksia Joka kulttuurilla nyt on aina vähän erilainen ruokakulttuuri ja kyllä mulla hetki meni tähän tottuessa. Leipää syödään paljon: aamulla, koulussa ja joskus koulun jälkeen. Leivän päälle ei sitten laitetakkaan mitään perus tomaattia, kurkkua, salaattia, juustoa tai kinkkua, vaan Nutellaa, erilaisia "salaatteja" esim hawai kana tai lohisaucea (en nyt löydä suomenkielistä nimeä...), juustoa, joskus kinkkua yms. Ja vaan yks juttu leivän päälle kerrallaan. Maitotuotteita löytyy ihan normaalisti kuin Suomessakin. Mä join Suomessa aina laktoositonta maitoa vaikka söin kyllä tavallista jogurttia tai jäätelöä, mutta täällä pystyn laittamaan normaalia maitoa muroihin tai kaakaoon ilman ongelmia. En tiedä mistä johtuu. Ja maitoa täällä on kolmea sorttia niin kuin Suomessa mutta jotenkin maistuu Belgian maidot vähän makeemmiltakin.

Puun takaa tuli kanssa se, että makeeta syödään ja paljon... Kaikki keksit, pullat, kakut, vohvelit jne mä luokittelen enemmän jälkiruoiksiksi joita ei syödä joka päivä, mutta täällä keksi tai kakun pala on normaali välipala vaikkapa koulussa ja sit kans koulun jälkeen. Ja yleensä aamupala on makea, johon mulla meni hetki tottua.

Kahdessa ekassa perheessä oli aina keittoa illallisella, mutta kahdessa toisessa ei. Suomessa olin tottunut siihen että salaattia on aina kun mahdollista samoin kuin kurkkua ja tomaattia, mutta täältä noita ei kauheen usein jääkaapista löydy. Ja ns pelkkiä vihanneksia en ole vielä syönyt, aina joku soossi, kastike tms.

Kyllähän toi "paljon makeaa, vähemmän vihanneksia" näkyy omassa kropassa, lisäkiloja meinaan löytyy... Suomessa saankin sitten aloittaa kunnon kuntokuurin ja popsia porkkanaa puolen vuoden ajan.

6 kommenttia:

  1. Huh, toi makean syöminen vois olla aika vaikeeta mulle... Ja toi leipäpolitiikka kans! Saksassa on vähän sama juttu ainakin sen suhteen, leivän päälle ennen kaikkea hilloa tai jotain suklaalevitettä. Hillo menee toisinaan, mut muuten..hyh.:D

    VastaaPoista
  2. Niinpä, mulle oli alussa aika shokki, mutta nythän sen näkee näissä vaihtarikiloissa ton makeen määrän mitä täällä syödään... :D

    VastaaPoista
  3. Siis suomessahan on 4 eri maitoo (rasvaton, kevyt, 1 ja täys)...Ja se maistuu makeemmalt koska se on UHT:ta (onks se nyt sit jotain iskukuumennettuu tai jotain)
    TOi on niin totta toi aamupala juttu! Mul meni vähintään 3 kuukautta et aloin syömään nutellaa aamulla ja nyt on silleen et mielummin syö sit sitä makeet aamulla :))
    Mites meni pariisi??

    VastaaPoista
  4. Hienosti siellä pädet taas vaihteeksi :D Pariisi oli aivan mahtava, huippu, jotain älytöntä! Eikä yhtään kaivattu sua ;DDD Yritän pistää vähän tekstiä joskus... Mutta toivottavasti oli myös mahtavaa norsujen maassa! :)

    VastaaPoista
  5. Hei. Etsin tietoa laktoosittomista tuotteista Ranskassa ja törmäsin blogiisi. Olen saamassa laktoosittoman vieraan tänne Ranskaan, joten kiva tietää, että sinä olet voinut maitoa Belgiassa juoda, ehkä vieraanikin.

    Ja se maito on makeampaa, sillä se tosiaan on UHT käsitelty, eli iskukuumennettu ja säilyy näin ollen lämpimässä kuukausia ;)

    VastaaPoista
  6. Hauska kuulla, jos auttoi. Pääsikin juu unohtumaan että maitoa säilytetään kauan lämpimässä ja vasta avattaessa jääkaappiin. :)

    VastaaPoista